Este sitio web utiliza cookies. Si sigues navegando consideramos que estas aceptando su uso. Encontrarás más información en la dirección: http://www.lecturafacil.net/es/info/1-politica-de-cookies/.

Juny 2011

Info Facil
Butlletí informatiu sobre Lectura Fàcil
Juny 2011
Agenda

Curs d'intervenció logopèdica i educativa en discapacitat auditiva
Data: 12-14 de juliol
Horari: 20 hores de formació
Lloc: Universitat Illes Balears (Palma de Mallorca)
Organitza: Aspas Mallorca

Curs de dinamització lectora a partir de materials LF
Data:
23 de setembre
Horari: 16-20h
Lloc: Llibreria Cuchufleta (València)
Organitza: Llibreria Cuchufleta i ALF

Curs Tècniques de redacció de textos LF
Data: 27 setembre i 5 d'octure (més sessió online)
Horari: 16-20h
Lloc: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya (Barcelona)
Organitza: Associació Lectura Fàcil

Llibreries de Referència


La llibreria de referència LF El Dragón Lector (Madrid) ha rebut una menció especial al Premi Boixareu Ginesta 2011, pel seu recolzament a l'edició infantil i juvenil i a les iniciatives d'animació a la lectura. Aquest premi l'atorga la Federación de Gremios de Editores de España.

Trobades amb autors

M. Àngels Sellés al Citilab de CornellàEl Centre Citilab de Cornellà ha acollit una xerrada
sobre el llibre de M. Àngels Sellés "De Chamartín a Collbató" (La Mar de Fàcil) dins l'espai del projecte Seniorlab
. Més informació

Núria Martí al Club LF de Salt

L’escriptora gironina Núria Martí, autora dels llibres LF “Les mateixes estrelles” i “Trampa de foc”, ha tingut un mes de juny intens. Ha visitat el club LF de la Biblioteca de Viladecans, el de Tàrrega i el de Salt.

El Club LF de la Biblioteca del Sud de Sabadell, en col·laboración amb el CNL Sabadell, ens explica la cloenda de les tertúlies de Lectura Fàcil. En aquest acte final hi va participar Montse Flores, autora de "L'aigua del Rif" (La Mar de Fàcil). Més informació

L'ALF als mitjans


Viladecans TV
(9/06/2011)
La televisió local de Viladecans va informar de la trobada de l'autora Núria Martí amb els participants del Club LF de la Biblioteca de Viladecans.

Presentacions i Jornades

Eugènia Salvador (dreta) a l'acte de FEAPS Navarra
FEAPS Navarra, federació a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual, ha organitzat diverses activitats per promoure la Lectura Fàcil. La més significativa, una lectura de llibres LF a la carpa de l’Asociación de Libreros de Navarra durant la Feria del Libro.
Més informació

Formació

Eugènia Salvador impartint un curs a Terrassa

Ja està oberta la matrícula del Curs de tècniques de redacció de textos de Lectura Fàcil, que organitza l'Associació Lectura Fàcil.
Més informació

Assessorament

Madrid para todos
L'ALF ha treballat en l'adaptació a Lectura Fàcil del quadríptic informatiu sobre turisme accesibe a Madrid, encarregat per l'Associació Predif i el Patronato de Turismo de Madrid.

Xarxes socials

Encetem nova secció al bloc per conèixer la vostra opinió sobre els llibres de Lectura Fàcil. Comencem amb un recull d’opinions de diferents lectors (adults, nens, gent gran...) sobre el llibre “De Chamartín a Collbató. La Guerra Civil viscuda per un nen” (La Mar de Fàcil) escrit per M. Àngels Sellés. I vosaltres, l’heu llegit? Què n’opineu?

Nen de 10 anys
"M'ha agradat molt el llibre i penso que t'ha quedat molt bé. Ha sigut fàcil de llegir, perquè les paraules s'entenien bé. Quan una paraula no s'entenia la podies consultar a baix. Les frases són curtes, però jo les prefereixo llargues perquè em sonen millor.
El llibre és interessant per la història que explica.
El que m'ha emocionat és quan estrenaven el cotxe i la gent pensava que eren feixistes i els hi tirava pedres, sense saber si ho eren o no. I l'escena que estaven amagats a Collbató i sentien els soldats." Més opinions
I també...

Noves seccions al web de l'ALF

S'han afegit dues seccions noves al web de l'ALF:
Recursos didàctics: un recull de recursos de suport als llibres LF per utilitzar als clubs LF, a l'aula, etc.
Treballs de recerca: treballs de final de carrera de la UOC, tutoritzats des de l'Associació Lectura Fàcil, i que tracten la Lectura Fàcil des de diferents vessants.

Responsables


Associació Lectura Fàcil, Generalitat de Catalunya ICIC, Llegir ens fa més lliures
Website diseñado por Ivan Diaz