Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Eines per a una comunicació eficaç en entorns web: Lectura Fàcil i llenguatge planer

Saps què vols comunicar, però no saps si el teu missatge arriba al públic destinatari? T’ensenyarem a presentar la informació de forma clara, directa i entenedora per tal de garantir una comprensió eficaç dels textos i una comunicació més transparent i accessible.
Curs organitzat amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Destinataris

Responsables de comunicació, periodistes, bibliotecaris, educadors, mediadors, dinamitzadors culturals i en general a qualsevol persona que en el seu entorn de treball redacti textos informatius, institucionals o divulgatius per a entorns web.

Objectius

 •     Donar a conèixer els conceptes de Lectura Fàcil (LF) i Llenguatge Planer.
 •     Generar la reflexió sobre el paper de la LF com a eina per promoure la transparència i l’accessibilitat informativa.
 •     Proporcionar les competències bàsiques per adaptar i elaborar textos LF.
 •     Analitzar diferents webs per adaptar a LF.
 •     Exercitar els participants en les tècniques de redacció LF per a continguts web.

Contingut

 •     Introducció als conceptes de Lectura Fàcil i Llenguatge Planer.
 •     Moviments internacionals en favor de la democràcia lectora i de la simplificació del llenguatge: Easy-to-Read Network, Plain English Campaign.
 •     Contingut, llenguatge i forma: les claus per a una bona comunicació.
 •     Llegibilitat i comprensibilitat: conceptes base.
 •     Millorar les habilitats comunicatives: tenir en compte el destinatari.
 •     Anàlisi de diferents tipus de webs.
 •     Consells per elaborar continguts web.
 •     Pràctiques de redacció i adaptació de continguts web segons les necessitats dels professionals.

Metodologia

El curs està estructurat en dues parts: una introducció teòrica amb presentació de conceptes, criteris de redacció i anàlisi de pàgines web i una part de contingut pràctic on es farà l’anàlisi de materials i documents reals, propostes de millora, exercicis d’adaptació.

Equip docent

Eugènia Salvador, llicenciada en Ciències Econòmiques (1975). Codirectora de l’Associació Lectura Fàcil des de la seva creació (2002). Ha impartit classes d’Informació i Documentació a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des de l’Associació Lectura Fàcil tutoritza treballs de final de carrera de la llicenciatura de Filologia Catalana (UOC). Adapta i supervisa les adaptacions a Lectura Fàcil per a diverses editorials, entitats i administracions públiques.

Ana Crespo, llicenciada en Periodisme i en Traducció i Interpretació (UAB). Ha donat classes de llengua a la Universitat de Strathclyde i la Universitat de Glasgow, al Regne Unit. Adapta novel·les a Lectura Fàcil per a diverses editorials. Col·labora amb l’Associació Lectura Fàcil en els cursos de tècniques de redacció que ofereix l’entitat.

Certificat

A l’alumnat que assisteixi al 75% de les hores lectives i lliuri les activitats que s’estableixin, se li expedirà un certificat d’assistència.

Website diseñado por Ivan Diaz