Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Diverses biblioteques basques adquireixen fons LF

La Lectura Fàcil ha entrat amb força a Euskadi. Quatre biblioteques públiques ja han adquirit un fons de llibres del catàleg LF. Són la Red de bibliotecas municipales de Donostia, la de Vitoria-Gasteiz, la Mediateka BBK de Alhondiga Bilbao, i la de la Diputación Foral de Bizkaia.

Fina el moment, a la gran majoria de biblioteques basques no es coneixia el concepte Lectura Fàcil. I en el cas de disposar d'algun títol en aquest format, es tractava de forma equivocada o barrejada entre el catàleg infantil. El desconeixement sobre la LF al món bibliotecari basc segueix sent gran, i més del 90% de les biblioteques no disposen de títols en aquest format.

Lectura Fácil Euskadi-Irakurketa Erraza realitza, des de la seva creació fa uns mesos, un intens treball de difusió entre el món bibliotecari donar a conèixer el concepte, les seves possibilitats i com poden ajudar per obrir les biblioteques a un públic que no és habitual d'aquests espais, davant l'inexistència de materials adaptats a les seves necessitats.

Per aquest motiu, Lectura Fácil Euskadi considera imprescindible la formació del personal (com ja ha fet amb la Mediateka BBK Alhóndiga Bilbao). En aquest sentit, l'entitat ha signat diversos convenis de col·laboració, entre ells amb ALDEE (Asociación Vasca de profesionales de Archivos, Bibliotecas y Centros de Documentación)

Font: Lectura Fácil Euskadi

Publicat el 10 de març de 2013

Website diseñado por Ivan Diaz