Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

El català, llengua d’acollida

El Voluntariat per la llengua del CNL de Sabadell i la Fundació Club Natació Sabadell van organitzar un acte sobre experiències personals en l’ús del català com a llengua d’integració social i cultural, el passat dimecres 19 de maig.
A l’acte hi va participar la Montse Flores, escriptora i mestra de català, que va explicar la seva experiència com a ensenyant d’una llengua d’acollida i va presentar el seu llibre, en format lectura fàcil, "L’aigua del Rif". Aquest llibre narra la història d’integració d’un nen magrebí a Catalunya.
Edwin Winkels, periodista holandès arrelat a Catalunya i redactor d’El Periódico de Catalunya, va explicar la seva experiència personal en l’ús de la llengua catalana com a eina d’integració social i laboral.


Parelles lingüístiques
En aquesta edició de tardor s’han format 160 parelles lingüístiques que, durant un mínim de deu setmanes, dedicaran una hora setmanal a conversar en català. Les altres poblacions del CNL de Sabadell també han iniciat les noves edicions del Voluntariat, amb un total de 139 parelles. Voluntaris i aprenents podran gaudir de tot un seguit d’activitats: teatre, exposicions, col·laborar en un taller de lectura fàcil; participar en tertúlies, i assistir a un taller de teatre adreçat específicament als participants en el programa.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals  posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

Publicat el 25 de maig de 2010

Website diseñado por Ivan Diaz