Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Lliurament Premis Lectura Fàcil 2011

L’Associació Lectura Fàcil ha lliurat els Premis Lectura Fàcil 2011, en un acte que es va celebrar el 15 de desembre al vespre a la seva seu.

Es van lliurar el Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil i, per primera vegada, els Premis de Bones Pràctiques LF.  La celebració d’aquests premis ha comptat amb la col·laboració  del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya (COBDC), i el suport del Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

Una cinquantena de persones van assistir a l’acte. Hi estaven presents els guanyadors i participants que s’havien presentat als premis, així com una representació de les diferents administracions que amb el seu suport fan possible el projecte Lectura Fàcil de foment de la lectura i d’acostament de la informació a tots els ciutadans: la regidoria de Drets Civils i Dona de l’Ajuntament de Barcelona, i els Departaments de Cultura i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i la Direcció General de Política Língüística . També hi estava present l’Ajuntament d’Alcarràs.

Amb el Premi de Bones Pràctiques l’Associació Lectura Fàcil vol premiar aquelles entitats que utilitzen de forma pràctica els materials LF. Una manera de donar a conèixer les iniciatives que participen del foment de la lectura entre les persones amb dificultats lectores, amb l’objectiu de crear xarxa i unificar esforços i recursos.

S’hi van presentar 21 iniciatives d’arreu de l’estat espanyol. I atesa la qualitat de totes les iniciatives presentades, es va decidir ampliar fins a 3 els premis dotats amb 30 llibres. Altres experiències que per diferents motius s’han considerat mereixedores del que s’ha qualificat com a estímul a la continuïtat, s’han premiat amb un lot de 10 llibres.
 

PREMIS BONES PRÀCTIQUES
Guanyadors (Lot 30 llibres)
          Centre Penitenciari d’homes de Barcelona (La Model), pel club de Lectura Fàcil realitzat entre els interns.
          Fundación-Personas ASPRONA amb la Biblioteca Pública de Valladolid, pel club LF dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual.
         Biblioteca Joaquim Montoy d’Alcarràs (Lleida), pel club LF destinat a persones nouvingudes del municipi.

Guanyadors Estímul a la continuïtat (Lot 10 llibres)

Biblioteca Marcel·lí Domingo, de Tortosa
Biblioteca Pública de Tarragona
Centre Educació Especial La Ginesta
Escola Gavina
Fundació Catalana Síndrome de Down


PREMI NOVEL·LA CURTA LF
Froilà Alexandre va ser el guanyador del Premi de Novel·la Curta, amb la novel·la “Jerusalem”, una història sobre el conflicte a al Pròxim Orient. L’objectiu d’aquest premi és buscar nous autors contemporanis que ampliïn el catàleg de Lectura Fàcil.

Al Premi de Novel·la Curta s’hi van presentar 24 obres. L’autor rebrà 500 euros i veurà l’obra publicada en català i castellà. El jurat que ha escollit el guanyador estava format per:

Carme Bové, Coordinadora d’Ensenyament del Consorci per a la Normalització Lingüística
Núria Martí, escriptora i autora de llibres en Lectura Fàcil, com són Trampa de foc i Les mateixes estrelles
Jordi Llavina, escriptor i periodista
Núria Casals, editora de La Mar de Fàcil, l’editorial que publicarà l’obra guanyadora
Eugènia Salvador, codirectora de l’Associació Lectura Fàcil

L’acte de lliurament de premis va estar presentat per la periodista Anna Hernández. Al finalitzar el lliurament, els assistents van poder compartir impressions i brindar amb una copa de cava.

 

Publicat el 21 de setembre de 2011

Website diseñado por Ivan Diaz