Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

M. Àngels Sellés torna a omplir amb la presentació del seu llibre LF a Barcelona

A principis d’abril M. Àngels Sellés va presentar el seu primer llibre “De Chamartín a Collbató. La Guerra Civil viscuda per un nen” (La Mar de Fàcil), escrit en Lectura Fàcil,  a Collbató. La gent del poble s’hi va bolcar, i més de 100 persones hi van assistir.

Ahir al vespre va arribar el moment de fer la presentació a Barcelona. I M. Àngels Sellés va tornar a fer petita la sala de presentacions, en aquest cas de la Llibreria Bertrand de Barcelona. Companys, amics i familiars de l’autora (entre ells el pare de l’autora, Francisco Sellés, protagonista del llibre) es van unir als amics de la Lectura Fàcil en una presentació molt reivindicativa. Es va parlar sobre la necessitat de recuperar les històries petites que conformen la nostra Història com a país, la recuperació d’una memòria i uns fets amargs per què no es tornin a repetir i el foment de la lectura a través de la Lectura Fàcil.

De les reivindicacions i contextualització històrica se’n van encarregar Joan Serrallonga, historiador;  Ignasi Sardà, del Memorial Democràtic i Jordi Serra, de l’Associació Cultural del Montserrat. Serrallonga va emfatitzar sobre com Catalunya va acollir exemplarment a més d’un milió de refugiats (quan a Catalunya hi havia uns 3 milions d’habitants) en uns temps de guerra i penúries. Jordi Serra, de l’Associació Cultural del Montserrat, va agrair els esforços conjunts que s’han hagut de sumar per arribar a editar el llibre i donar a conèixer la història. Des del Memorial Democràtic s’ha donat suport els darrers anys a diverses iniciatives de recuperació de la memòria històrica a Collbató, com ara la identificació dels cossos d'una fossa comuna al cementiri local, la publicació d'un llibre sobre la repressió franquista a Collbató o aquest el llibre “De Collbató a Chamartín”.

De la besant educativa en va parlar Alba Espot, directora general d’Educació Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Espot va subratllar la necessitat de llibres com el que s’hi presentava, tant per la trama i el tema que s’hi explica, com per la forma en què estan escrits, i com la Lectura fàcil és una eina per fomentar la lectura entre els alumenes.

Eugènia Salvador, codirectora de l’ALF, va explicar breument el concepte i metodologia de la Lectura Fàcil,i com n’és de difícil escriure en aquest format, poder transmetre tota la emoció d’una història seguint les directrius LF. També va significar la importància de que s’escriguin llibres originals en Lectura Fàcil amb autors contemporanis.

Finalment, l’autora va agrair a tothom l’esforç per publicar aquest llibre. Un llibre sobre la seva família, que ha ajudat a conèixer els records que el seu pare havia mantingut en silenci pel dolor que sentia en recordar-los. Com la mateixa M. Àngels va dir “els historiadors parlen del que els homes fan a la guerra, i aquest llibre vol explicar el que les guerres fan als homes”.

Publicat el 29 d'abril de 2011

Website diseñado por Ivan Diaz