Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Novè motiu de ser de la Lectura Fàcil


Ester Franquea, Directora General de Política Lingüística
de la Generalitat de Catalunya,
és la convidada del mes de setembre
per la campanya “Motius de ser de la Lectura Fàcil”.

Cada dia 15 de mes, donem a conèixer
un nou motiu de ser de la Lectura Fàcil.

Diferents personalitats d’àmbits diversos on la LF té incidència
destaquen què és el més significatiu per a ells de la Lectura Fàcil.
Aquesta campanya forma part dels actes de commemoració
dels 15 anys de l’Associació Lectura Fàcil.
 


Segons Ester Franquesa "Llegir en català és més fàcil per a tothom gràcies a la tasca de l’Associació Lectura Fàcil, que acosta tota mena de continguts a les persones que comencen a aprendre la llengua del país.
 

 

I ho explica així:

"Amb l’Associació Lectura fàcil fem accessible la lectura, la cultura i la informació en català perquè creiem que llegir és clau per al desenvolupament de les persones i per entendre el món.  Col·laborem amb l’Associació perquè ningú quedi privat de l’accés als continguts en llengua catalana. Volem que les persones que tenen alguna discapacitat cognitiva o intel·lectual i les que encara no han adquirit prou domini lingüístic tinguin més planer el camí d’accés a la cultura.
Treballem per oferir l’accés a la llengua a la població immigrada, per mitjà de les escoles i també per mitjà de la formació a persones adultes. Fomentem l’aprenentatge de la llengua als infants i als adults, especialment des del Consorci per a la Normalització Lingüística a través de la formació clàssica, i també entrellaçant la llengua amb entorns culturals. El foment de la lectura en català i la dinamització de grups i activitats de Lectura Fàcil que organitzem són un bon instrument per afavorir la conversa.
Donem suport a l’adaptació a Lectura Fàcil d’històries i tradicions, peces claus de la literatura, obres d’assaig, etc. Llibres que acosten continguts en la llengua del país i que contribueixen a fer una societat diversa amb el català com a llengua compartida.
Una població que llegeix és una població més preparada, més crítica, més activa, més demòcrata i més lliure. A Catalunya, llegir en català ha de ser a l’abast de tothom".

 

Publicat el 15 de setembre de 2018

Website diseñado por Ivan Diaz