Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Reunió de la Comissió de Lectura Pública de Barcelona

La Comissió de Lectura Pública de Barcelona va realitzar la seva reunió anual el passat 22 d’octubre. Carme Mayol, codirectora de l’ALF, hi va assistir en nom de l’Associació.

Assumpta Bailac, gerent de Biblioteques de Barcelona, va presentar el balanç  de les activitats i l’evolució de les biblioteques públiques de Barcelona. Cal destacar diverses  inauguracions de biblioteques previstes per a l’any 2014, i que aquests equipaments segueixen obtenint la millor puntuació d’entre tots els serveis municipals. També és positiu constatar l’augment dels clubs de lectura a les biblioteques de la ciutat.

Com a línia de treball per al 2014 es va escollir el tema “lectura i èxit escolar” i es va configurar el grup de treball que es responsabilitzarà d’aquest estudi.

Marta Cano i Ester Omella de la Diputació de Barcelona van presentar l'estudi “El valor públic de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona”. Des d’un punt de vista econòmic, l’estudi destaca el retorn de la inversió: per cada euro que les administracions públiques inverteixen en els principals serveis de la XBM es generen 2’25 euros de benefici directe.

Quant al valor social dels serveis bibliotecaris, els 12 indicadors assenyalats a l’estudi fan referència al treball amb llibres de Lectura Fàcil que són els que permeten “l’accés universal al coneixement i a la lectura”. Per l’ALF és molt encoratjador comprovar les possibilitats que aquest estudi ofereix de poder col·laborar per potenciar el desenvolupament de la tasca social de les biblioteques.

 

Publicat el 4 de novembre de 2013

Website diseñado por Ivan Diaz