Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Viutè motiu de ser de la Lectura Fàcil

Anna Sans és cap de la Unitat de Neurodesenvolupament de l'Hospital Sagrat Cor. Amb alguns usuaris de l'unitat, treballa amb llibres de Lectura Fàcil.

Així en parla:

En els informes escolars dels nens amb trastorns de l'atenció (com per exemple els que tenen TDAH) son constants les referències a problemes d'expressió escrita, ortografia i també de comprensió lectora. L'hàbit lector és fonamental per tenir una bona expressió escrita i una ortografia adequada. La memòria de treball, imprescindible per a tenir una bona comprensió lectora, és una funció cognitiva molt  deficitària en persones amb trastorn de les funcions atencionals. Això és el que fa que les persones amb TDAH, fins i tot a l'edat adulta,  llegeixen poc ja que al distreure's perden constantment el fil argumental i s'acaben avorrint.

Les lectures que els nens i nois han de llegir a l'escola, especialment a l'ESO, sovint son molt denses per aquells que no tenen una bona capacitat d'atenció i fan que encara abandonin més l'hàbit lector.

La manera més eficaç per aconseguir que els alumnes amb TDAH llegeixin és oferir-los-hi un argument interesant amb un format àgil i una sintaxi planera.

Els llibres de Lectura Fàcil són un bon recurs per aquests alumnes, tant per les lectures que els hi indiquen a l'escola com per estimular la lectura en el temps de lleure. Oferir-los també als adults amb TDAH els hi facilitarà l'accés a una activitat que la gran majoria confessa que els avorreix.

Publicat el 15 d'agost de 2018

Website diseñado por Ivan Diaz