Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Trobareu més informació a l’adreça: http://www.lecturafacil.net/info/politica-de-cookies/.

Març 2015

Info Facil
Butlletí informatiu sobre Lectura Fàcil
Butlletí març 2015
Agenda

Jornada TANV Catalunya
Trastorn de l'aprenentatge no verbal
Dia:
24 i 25 d'abril
Lloc: Col·legi Oficial d'Agents Comercials (c/ Casp, 130 - Barcelona)

Curs "Eines per a una comunicació eficaç en entorns web"
Semipresencial
Sessions presencials: 20 de maig i 2 de juny
Hores: 12h
Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya i Campus Virtual COBDC

Accions de difusió

Premi Novel·la Curta LF 2015

Nova convocatòria del Premi de Novel·la Curta en Lectura Fàcil, amb l’objectiu de buscar nous autors en Lectura Fàcil que apropin la literatura a totes les persones. Més informació

La Lectura Fàcil a Urbacces

Ja tenim les fotos de la participació de l’ALF al Congrés Internacional Urbaccess, on es van lliurar els Premis Internacionals de la Design for all Foundation. Més informació

Premis ADAC

L'Associació Lectura Fàcil està nominada al Premi de Normalització Lingüística i Cultural de l'ADAC 2015. L'ADAC (Ateneu d'Acció Cultural de Girona) treballa en defensa de la llengua i la cultura catalana. Ja ens podeu votar
. Més informació

Formació

Eines per a una comunicació eficaç en entorns web: Lectura Fàcil i llenguatge planer
El curs està estructurat en dues parts: una introducció teòrica amb presentació de conceptes, criteris de redacció i anàlisi de pàgines web i una part de contingut pràctic on es farà l’anàlisi de materials i documents reals, propostes de millora, exercicis d’adaptació. En col·laboració amb el Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes i el Col·legi de Periodistes.

Curs dinamització lectora a Madrid
En resposta a la demanda feta per diversos amics i amants de la LF a Madrid, l'Associació Lectura Fàcil Madrid organitza un curs presencial sobre dinamització de clubs el proper 17 d'abril.

Assessorament

La llei contra la violencia de gènere de El Salvador, en Lectura Fàcil
LEIV El Salvador

L'ALF ha adaptat a LF la Ley Especial integral para una vida libre de violencia para las mujeres, de El Salvador. Ha estat un encàrrec de la Unidad Técnica Ejecutiva de el Sector Justicia del govern salvadoreny, i l'Associació Pasmo. És la segona llei de El Salvador que l'ALF adapta, anteriorment va ser la Ley de Acceso a la Información Pública (LAIP).

Clubs de Lectura Fàcil

Nou club LF a Llinars del Vallès
La Biblioteca de Llinars del Vallès ha engegat un nou Club de Lectura Fàcil per a persones que estan aprenent català.

El joc del Trivial amb Miguel Strogoff
Trivial Miguel Strogoff

Els membres del club de Lectura Fàcil "Taller Odisea" de la Biblioteca Solidaria de Cuenca han ideat un joc del Trivial sobre el llibre Miguel Strogoff. La dificultat d'alguns dels noms i ubicacions del llibre els ha dut a realitzar aquest magnífic recurs de preguntes i respostes per recordar la història. Una gran feina!

 

El club LF de Gavà commemora el dia del Teatre

Club LF Gavà
I per fer-ho, van dramatitzar el llibre LF "El lladre de Tortosa". L'activitat es va fer a la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà, entre tertulians del club de Lectura Fàcil, voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua i alumnat dels cursos del Servei Local de Català de Gavà.

Club LF mixt a Vitòria
Club LF mixto
A la biblioteca de la Casa de Cultura Ignacio Aldecoa (Vitòria-Gasteiz) han organitzat una experiència pilot: al club LF han barrejat persones amb discapacitat intel·lectual i gent gran de la Fundación Mejora. I sembla que s'ho han passat d'allò més bé!

Club LF Sant Esteve Sesrovires a Collbató
Un grup d’alumnes de l’Escola d’Adults de Sant Esteve Sesrovires realitza la ruta guiada per Collbató, després d’haver llegit el llibre de la M. dels Àngels Sellés, “De Chamartín a Collbató”. La seva dinamitzadora, Carme Cansado, ens explica com va anar. Més informació

Trobades amb autors

M.Àngels Sellés visita el club LF de Viladecans
M. Àngels Sellés a Viladecans
Després de 4 mesos llegint el llibre De Chamartín a Collbató, els membres del clubs LF de Viladecans van poder compartir una estona amb la seva autora. Amb ella van compartir anècdotes de la Guerra Civil i de la història que explica el llibre.

Núria Martí, al club LF de Roses
Núria Martí al club LF de Roses
L'escriptora va visitar els membres d'aquest club, que estan aprenent català. Empordà Televisió va enregistrar la trobada.

Presentacions de llibres

Presentació col·lecció Tu pots a Madrid
Presentació Tú pots a MadridLa Fundación ONCE va acollir la presentació a Madrid dels dos nous títols de la col·lecció Tu pots: Com gestionar la teva llar i Tingues cura del teu benestar físic i emocional. La col·lecció promou la vida independent i dóna consells per a situacions de la vida quotidiana.

Llegim, propostes pràctiques per apropar la lectura a tothom

Presentació LlegimLa presentació del llibre de M. Àngels Sellés i Mercè Sendrós va ser tot un èxit. Més d'un centenar de persones van omplir la sala del Palau Robert de Barcelona. El llibre dóna pautes pràctiques per treballar els llibres de Lectura Fàcil i apropar la lectura a diferents col·lectius.

Presentacions i Jornades

Presentació LF a  professionals de la salut mental de Tenerife
Xerrada LF Sinpromi
La Biblioteca de Sinpromi (Sociedad Insular para La Promoción de Personas con Discapacidad) ha impartit una xerrada sobre la Lectura Fàcil i els Clubs LF a professionals de la salut mental de Tenerife. Usuaris amb trastorns de salut mental ja participen al club LF de la biblioteca de Sinpromi.


Xerrada LF a Palència
Xerrada LF a PalènciaL'Associació de Lectura Fàcil de Castilla y León, va oferir una xerrada informativa amb el títol "La Lectura Fàcil: un dret, una eina", a professionals del Complex Hospitalari San Luis de Palència.
Aquesta organització atén actualment a persones amb discapacitat intel·lectual, a persones amb trastorn mental i a gent gran.

Llibreries de Referència

Tres noves llibreries s'uneixen a la Xarxa de llibreries de referència de Lectura Fàcil. Són:
- Punt de llibre, a Lleida
- Llibreria Badallibres, a Cardedeu
- Desván del lector, a Barberà del Vallès

Benvingudes! Les podreu trobar totes al Mapa LF.

Xarxes socials

Més de 1.500 seguidors a Twitter
Hem superat els 1.500 seguidors a Twitter! Si encara no ho fas, ens pots seguir a @Lectfacil

I recorda, a les teves piulades d'activitats i comentaris sobre la Lectura Fàcil, inclou l'etiqueta #lecturafacil

Nou web de l'Associació Lectura Fàcil Madrid
L'ALF Madrid estrena web amb continguts i activitats relacionades amb la Lectura Fàcil a la comunitat de Madrid.

I també...

El president de l'ALF, Premi Nacional de Cultura
Premi CoNCA
Francesc Parcerisas, president de l'Associació Lectura Fàcil, és un dels guanyadors del Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2015. El Consell Nacional de la Cultura (CoNCA) atorga la distinció més rellevant en l’àmbit cultural català a personalitats i entitats de tot el territori català.

Assemblea socis ALF (27/03/2015)
Els socis de l'ALF han estat convocats a l'Assemblea anual de l'Associació Lectura Fàcil. Durant la sessió es van presentar les línies d'actuació del 2015, i es van aprovar els pressupostos del 2014 i 2015.
Fer-se soci

Recull de premsa

Alguns articles interessants on la lectura o els llibres són els protagonistes:

La Lectura Fácil, una herramienta para superar las dificultades lectoras (Educación 3.0 - 30 març 2015)

No hagas los deberes a tus hijos: lee con ellos. (La Vanguardia - 14 de març)

La millor mestra del món: "Els meus alumnes trien els llibres que volen"
(Diari Ara - 17 de març)

Lectura Fácil Euskadi entrevista Núria Casals, editora de La Mar de Fàcil. L'única editorial especialitzada en Lectura Fàcil.

Responsables


Associació Lectura Fàcil, Generalitat de Catalunya ICIC, 100% lectors
Website diseñado por Ivan Diaz